Poslední exkurze letošního školního roku

4. 8. 2023

Sportovní gymnázium v Plzni není jen o sportu, ale také o objevování nových oborů. A právě nedávno měli studenti tohoto gymnázia jedinečnou příležitost vyrazit na exkurzi do našeho závodu Chlumčnech, který se specializuje na výrobu keramické dlažby.

Tento výlet nebyl jen obyčejnou procházkou. Studenti se podívali "pod pokličku" a získali jedinečnou možnost nahlédnout do zákulisí keramické výroby. S technology si prošli každý krok výrobního procesu. Sledovali, jak dlaždičky zažívají proměnu od nevypálených kousků hmoty až po dokonalé keramické výrobky. Vše nebylo ale jen o koukání, ale návštěvníci si sami vyzkoušeli, jaká je jemnost namletí surovin, tvrdost nevypálených dlaždic, či  jak je snadné takovou hmotu zlomit.

Během této prohlídky studenti nasáli spoustu informací o materiálech, technikách a nejmodernějších technologiích, které jsou v keramickém průmyslu využívány. Získali neocenitelné znalosti o výrobě keramiky a zjistili, jaké je to být součástí týmu, který pracuje s precizností a dokonalostí.

Exkurze v závodě tak studentům ukázala, že výroba dlažby je velmi zajímavý proces a jejich vášeň a zájem o obory mimo sport mohou vést k úspěšné a naplňující kariéře.

Chcete se i vy podívat do světa výroby keramiky? Stačí kontaktovat naše personální oddělení a my vám rádi zajistíme nezapomenutelnou exkurzi!